head
Університетська Біблійна Співдружність

Я для того пришел

Я для того прийшов

Марка 1:28-39

(38): А він промовляє до них: Ходімо в інше місце , – до сіл та околишніх міст, щоб і там проповідувати, бо на те Я прийшов.

В суботу Ісус прийшов в Копернаум і почав провідувати в синагозі. В той час в ній було дуже багато народу, тому що більша частина населення міста прийшла поклонитися Богові в Його храмі, і тому Його проповідь чули всі присутні. Їх здивувало те, з якою силою Він проповідував, адже Він проповідував як помазаник Божий, як той кому Бог дав владу. В синагозі знаходився один чоловік, одержимий бісами, і біси почали говорити через нього. Але Ісус заборонив їм і вигнав їх з нього назавжди. Вийшовши з синагоги, Він пішов до Петра, і коли прийшов до нього, то дізнався, що теща Петра хвора і лежить в гарячці. Він підійшов до неї і вилікував її.

Увечері до Ісуса прийшло все місто, тому що вони всі були хворі гріхом. І Ісус почав лікувати їх усіх. Для нього не існувало хвороби, яку Він би не міг вилікувати, але Йому потрібен був відпочинок, тому він не встиг вилікувати усіх. Вставши рано-вранці, Він одразу ж пішов молитися Богові, де його і знайшли учні.

Ісус прийшов у цей світ, щоб спасти кожну людину. Тому Він проповідував у синагозі в суботу і виганяв з людей бісів. Для нього не було безнадійного хворого чи безнадійного грішника, не існувало людини, якій Він був би непотрібний. Ісус завжди знаходить час, щоб вислухати наші проблеми і наші нужди. Але я не завжди знаходжу час для Нього. Постійно відкладаю на потім ті справи, якими потрібен займатися християнин. Ісус Своїм прикладом показує нам спосіб життя, який ми повинні вести, але через свій егоїзм і лінь я відступаю від Його шляху, займаюсь непотрібними справами. Дякую Господові за те, що я тепер знаходжу сили для того, щоб вранці прокидатися і розпочинати свій день з спілкування з Богом. Ісус розпочинав свій день з молитви, для нього особисті стосунки з Богом були на першому місті і через це він творив великі справи. Розпочинаючи день з молитви, я одразу ж помітив духовні зміни в собі і зрозумів, яку силу має молитва. Мене перестала мучити хронічна хіть; перед тим, як щось сказати, я думаю, щоб про це сказав би Ісус. Дякую Богові за ті духовні і фізичні сили, які Він мені дав.

Коли Господь призвав мене, він автоматично дав мені місію: бути ловцем людей. Але після того, як мене висміяли мої друзі, співробітники на роботі, розкаявся в своїй гордості і вирішив деякий час не проповідувати, щоб рости у вірі і слові Бога. Але цим рішенням я через деякий час почав виправдовувати свою лінь і духовні спади. Я думав, що якщо я брат, то маю право на якісь поблажки. Такі думки виникають від того, що я не хочу дорослішати, не хочу приймати дорослі рішення у своєму житті. Бог призвав мене до великого життя з Ісусом, а я не можу зробити деяких маленьких вчинків без допомоги пастиря. Я доросла людина і тому повинен жити дорослим життям, своїм життям прославити Бога і Його милість до людей.

Молитва: Господь, прошу, допоможи мені змінюватися духовно, рости мене учнем Ісуса Христа і чоловіком рішення. Допомагай мені перемагати свій егоїзм і гордість, виховуй мене чоловіком місії.

Одне слово: Я для того прийшов