head
Університетська Біблійна Співдружність

Бог насадил рай в Эдэме

Бог насадив рай в Едемі

Головний вірш Буття 2:8 І насадив Бог рай в Едемі на сході і там осадив людину, що її він сотворив.

У другій главі книги Буття розповідається про шостий день творіння. З неї видно сильну любов Бога до людей, його всепрощаюче серце. Бог створив світ не для своєї слави і не для себе самого, а для того, щоб у ньому могли вільно жити ми –люди, славлячи Бога—нашого творця і спасителя. Бог створив світ для того, щоб кожен з нас на ньому зміг почувати себе щасливим. Всі люди прагнуть щастя, але не всі стають щасливими в житті. Я ніколи не відчував себе щасливим. Я думав, що я дуже нещасливий у житті і від цього комплексував. Але з Богом я вірю, що я зможу через Біблію знайти істинне щастя. Книга Буття учить нас як можна стати щасливим. У віршах 4 і 5 говориться: ”Це ось походження неба і землі, коли створено їх, у ці дні , як Господь Бог створив небо і землю. І не було на землі жодної польової рослини, і жодна ярина польова не росла, бо на землю дощу Господь не давав, і не було людини, щоб порати землю.”

З цих віршів стає зрозумілим, що Бог з нетерпінням чекав появи на світ людини. Людина стала вінцем творіння Бога. З цього стає зрозумілим, що наш світ нічого не вартий без нас. Бог передбачив це і обрав людину головною на цьому світі. Бог для людини підготував усе. Далі розповідається про творіння людини. Бог від себе вдихнув життя людині, тобто ми маємо у собі Божий дух. Дихання життя означає життєву силу, яка нам дана від Бога. Після гріха і віддалення від Бога людина втратила духовний склад життя. Його можна повернути у молитвах та регулярному вивченні Біблії. Між людиною і Богом утворилась прірва, яку збільшує кожен наш гріх. Через цю прірву людина не може тепер напряму звертатись до Бога. У кожного з нас є місія від Бога. І кожен з нас, щоб не жити марно, повинен її виконати. Ми повинні принести плоди і дякувати Богові. Якщо ми не віддамо своє життя для Бога, тоді наше життя буде прожите марно. Ми повинні віддати своє життя Богові, щоб він нас повів у світле майбутнє, щоб кожен зміг відчути Божу присутність, Божу любов. Тому, що ми люди без Бога нічого не варті. Лише у Богові наше спасіння.

Ключове слово:Лише у Богові наше щастя!!!