head
Університетська Біблійна Співдружність

Вера Андрея

ВІРА АНДРІЯ

Ключовий вірш Івана 6:9а:

„Є тут хлопчина один, що має п’ять ячних хлібів та дві риби.

Ісус з учнями прийшли в околиці Тиверіади. Перед цим Ісус посилав учнів по двоє, і вони добре потрудилися: проповідували, зцілювали хворих та вигонили бісів. Тепер Ісус хотів дати учням заслужений відпочинок. Учні раділи, що нарешті можуть відпочити і побути з Ісусому тихому місці, де немає шумного натовпу людей. Але їх надії не справдились – за Ісусом послідувало багато людей, які хотіли отримати від Ісуса хто зцілення, хто Слово Бога, а хто просто любов і турботу. В Ісусі люди побачили того, хто турбується про них і кому вони не байдужі.

В Євангелії від Марка говориться, що, побачивши людей, Ісус змилувався над ними, бо були немов вівці, що не мають пастуха. І почав їх багато навчати. Коли вже була пізня година, то Ісус запитав у Пилипа, де купити хліба, щоб нагодувати людей. Ісус розумів, що у Пилипа не вистачить грошей, щоб купити хліба на всіх, Він просто перевіряв чи має Пилип пастирське серце до цих людей. Ісус питав учнів, тому що вони Його учні, вони мають стати духовними лідерами і нести відповідальність за народ. Учнем Ісуса бути важче, ніж бути просто людиною з народу, але це величніше, тому що учень може брати участь в Божих ділах.

Проблема Пилипа була тому, що він не хотів турбуватися про народ, бути лідером. Пилип не мав бажання щось робити і тому приготував багато відмовок. Він не зрозумів, що Ісус хоче нагодуваи народ, і тому не хотів нічого робити в цьому напрямку.

Тоді Андрій сказав:”Є тут хлопчина один, що має 5 ячних хлібів та 2 риби, але що то на бузліч таку”. Андрій чудово розумів, що 5 хлібів і 2 рибини – це ніщо для такого натовпу. Але він зрозумів, що Ісус має намір нагодувати цих людей, і не хотів стояти осторонь, коли Бог буде чинити Його чудесні справи. Ісусу сподобалося таке серце учня, Він взяв хліби і рибу, подякував Богу і роздав їжу так, що всі наїлися. Тоді Ісус наказав зібрати залишок, щоб нічого не пропало, і наповнилось 12 кошів залишками з 5 хлібів і 2 риб. Бог дає благословння з надлишком, але Бог не хоче, щоб Його благословіння було змарновано.

Через це слово я вчився, як я можу бути хорошим пастирем і принести плід Богу. Найперше я маю любити агнців, а не боятися і відгорожуватись від них. Я розкаявся в тому, що завжди тримався на відстані від агнців, ніби ховався за стінку, щоб не підпустити до себе занадто близько. Почав служити в КПІ, але не вірив, що з цього буде якийсь плід, і тому працював упівсили, упівсерця. Я, як Пилип, дивився на себе і свої можливості і бачив, що я сам по собі – повний нуль і не можу навіть запросити одного агнця. До того ж просто не хотів цього, щоб уникнути відповідальності.

Я – учень Ісуса і тому повинен не жити розрахунком своїх можливостей, а шукати можливості для неможливого. Я можу принести свої 5 хлібів і дві рибки і серцем служити в КПІ, очікуючи там великої роботи Бога. Я молюсь, щоб Бог благословив КПІ і дав мудрості в проповідуванні там. Дякую за братів Сашу, Сашу і Артьома, яких Господь послав нам вчора в студмістечку КПІ, особливо дякую за Артьома, який має повагу до Бога в серці. Господь, приводь їх на богослужіння і даруй прийняти Ісуса в серце.

Одне слово: В Ісусі немає неможливого.