head
Університетська Біблійна Співдружність

Иисус – свет миру

(б. Коля Годзик)

Ісус – світло для світу

Івана 7:53-8:30

Івана 8:11

“А вона відказала: Ніхто, Господи. І сказав їй Ісус: Не засуджую і Я тебе. Іди собі але більше не гріши”

Ісус пішов на гору щоб помолитись. А під ранок знову прийшов у храм і навчав їх. “І ось книжники ти фарисеї приводять до Нього в перелюбі схоплену жінку, і посередині ставлять її, та й говорять Йому: Оцю жінку, Учителю, зловлено на горячому вчинку перелюбу…Мойсей же в Законі звелів нам таких побивати камінням. А Ти що говориш?”.

Книжники та фарисеї поставили Ісуса в безвихідне положення, привівши схоплену в перелюбі жінку. Здавалося б, що для Ісуса тут немає правильної відповіді. Якби Він сказав, що жінку дійсно треба побити камінням, фарисеї звинуватили б Його у тому, що Він тим самим суперечить усьому тому, чому навчав людей і що проповідував. А якби Ісус сказав, що жінку потрібно помилувати, Його звинуватили б у тому, що Його вчення суперечить закону Мойсея, що був від Бога, а отже Ісус виявився б не від Бога. Але Ісус нахилившись додолу писав пальцем по землі. “А коли ті не переставали питати Його, Він підвіся й промовив до них: Хто з вас без гріха, – нехай перший на неї каменем кине. І Він знов нахилився додолу і писав на землі.Фарисеї та книжники, почувши таке, почали по одному виходити від старшого до найменшого”. Ісус не виправдав жинки Своєю відповіддю, але і не засудив її. Тому що Він чітко розділяє гріх у людині і саму людину. Ісус прийшов для того, щоб засудити гріх, а не людину. Ісус прийшов щоб врятувати людей від гріха. “І зоставсь Сам Ісус та жінка, що стояла всередині. І підвівся Ісус і нікого, крім жінки не бачивши, промови до неї: Де ж ті, жінко, що тебе оскаржали? Чи ніхто тебе не засудив? А вона відказала: Ніхто, Господи. І сказав їй Ісус: Не засуджую і Я тебе. Іди собі, але більш не гріши”.

Ісус не засудив цю жінку, хоч вона була великою грішницею.

З цих слів я побачив милість Бога до мене. Бог не засуджує мене, хоч я великий грішник, та засуджує лише гріх. Я сам багатьох засуджую. Я бачу всі помилки і недоліки інших людей. Я думав, що мене немає за що засуджувати. Я часто не визнаю своїх помилок перед іншими, тому, що мені не дозволяє цього зробити моя гордість. Я ставлю свої пріоритети вище Бога, тому коли потрбіно зробити якийсь вибір, часто він не на користь Богу. Але Ісус каже: “І Я не засуджую тебе, іди собі, але більш не гріши”.

“Ісус промовив до людей: Я світло для світу. Хто йде вслід за мною, не буде ходити у темряві той, але матиме світло життя.” Я зрозумів, що для того щоб мати світло життя потібно на 100% серйозно приймати слова Ісуса. Я не йшов вслід за Ісусом. Я йшов один слід за Ісусом, а два сліди за гріхом. Намагався не з допомогою Ісуса побороти гріх, а самостійно, тому я не мав сили бути постійним у слідуванні за Ісусом. Для того, щоб не ходити в темряві, потрібно просто іти за Ісусом. Потрібно тримати в серці Його слова, і Він сам вижене темряву. Раніше я сам намагався знайти світло, але не там шукав. Ісус каже, що для того щоб знайти світло, потрібно іти вслід за Ним. Я зрозумів що це єдина дорога, якою я не ходив шукаючи світла.

Я молюсь, щоб Бог допоміг мені іти вслід за Ісусом, щоб знайти світло життя.

Одне Слово: Іти вслід за Ісусом.